Wat is creatieve coaching?

Met creatieve coaching geven we middels creativiteit vorm aan een vraag die je bezighoudt of een thema in je leven waaraan je wilt werken.

Je maakt een tekening, een schilderwerk, je gaat boetseren of werken met bestaande beeldkaarten of voorwerpen, of we maken samen een setting met Playmobil poppetjes. Samen kijken we naar het creatieve proces en naar wat de beelden van je creatieve werk ons kunnen zeggen over jou.

Het leuke van creatieve coaching is, dat je niet ‘mooi’ hoeft te kunnen tekenen of boetseren. Je laat je intuïtie het werk doen, en dat is altijd mooi. De antwoorden op je vragen, de thema’s die je leven beheersen: ze zitten in jezelf. Door open en creatief te werken maak je ze los en geef je ze gestalte, zodat we er samen naar kunnen kijken en erover kunnen praten.

Creatief coachen werkt snel en effectief. Al creërend kom je direct dichter bij je gevoel en bij je eigen kern. Eén tekening zegt meer dan duizend woorden…

Creatief werken levert de volgende bonus op

 • je ontwikkelt je intuïtie
 • je leert dat het fijn is om jezelf te laten zien
 • je wordt zekerder van jezelf
 • je krijgt een positieve kijk op wie je bent, wat je wilt en wat je kunt
 • je laat meer je gevoel, en minder alleen je hoofd spreken
 • je leert functioneren vanuit je eigen kracht, in het hier en nu

Faalangst

Creatieve coaching kan een heel gunstig effect hebben op je faalangst.

Door creatief te werken zul je merken dat je bij elke kleine opdracht op een prettige en liefdevolle manier je eigen faalangst aan gaat. Het geeft je zelfvertrouwen. En het leert je trots te zijn op wat er zomaar uit jezelf ontstaat en wat het je te vertellen heeft! Je zult merken dat je je leert te focussen op het hier en nu en je zult ontdekken dat genieten van het proces even belangrijk is als het resultaat.

Voor wie?

Creatieve coaching is er voor iedereen die het aanspreekt om via creativiteit dichter bij zichzelf te komen.
Het kan zijn, dat je in het dagelijks leven het soms moeilijk vindt om je via woorden te uiten.
Of dat je juist verbaal zo sterk bent, dat de woorden je soms belemmeren om bij je eigen kern te komen.
In beide gevallen kan het creatief bezig zijn heel bevrijdend en direct verhelderend voor je werken.

Creatieve coaching is er verder voor iedereen die graag wat hulp wil krijgen bij:

 • ADHD-gerelateerde problematiek (speciaal voor studenten)
 • hooggevoeligheid
 • problemen rond faalangst, stress of burnout
 • het werken aan sociaal-emotionele levensvragen
 • het werken aan persoonlijke ontwikkeling, zowel in de privé-sfeer als op het werk 

Creatieve coaching: Werkwijze

We beginnen met een vrijblijvend intakegesprek. We leren elkaar kennen en onderzoeken samen aan welke vraag of aan welk thema in je leven jij wilt werken. Al bij dit eerste gesprek gaan we creatief aan de slag!

Na dit gesprek besluiten we samen of we een coachingstraject ingaan. Dit traject bestaat uit een reeks circa zes tot tien zittingen. Ook is het mogelijk om aan het einde van elke zitting samen te bespreken of, en zo ja wanneer er een volgende zitting zal plaatsvinden.

We werken in een rustige en inspirerende omgeving.

Een zitting duurt zestig tot negentig minuten. We beginnen altijd met een rustige, op jouw gevoel afgestemde ontspanningsoefening, waardoor je gemakkelijker tot jezelf en bij je creatieve mogelijkheden kunt komen. Daarna gaan we aan de slag. We gaan tekenen, schilderen, boetseren, of doen wat gerichter werk met behulp van beeldkaarten, voorwerpen of Playmobil-settings. Wat we gaan doen hangt af van jou en van de situatie. Tijdens het coachen merken we vanzelf welke creatieve middelen we het beste kunnen inzetten. Creatieve coaching is een dynamisch proces en je zult merken: het is fijn en ontspannend!

Aan het einde van de zitting krijg je desgewenst een creatieve opdracht mee naar huis. Je eigen proces kunnen we, als je dat fijn vindt, bijhouden in een Art Journal. 

Speed Coaching

Spreekt mijn werkwijze je aan, maar heb je niet veel tijd voor lange zittingen? Of ben je van nature meer een type voor het snellere werk?

Mijn speed-coachingssessies kunnen voor jou een oplossing zijn. Ze werken het beste wanneer je een concrete vraag hebt waaraan je wilt werken. In een half uur tijd begeleid ik je al tekenend in de richting van een antwoord. Bewezen effectief: al velen gingen je voor. Je zult verrast zijn door de kracht en de snelheid van je eigen intuïtie. 

E-Coaching

Creatieve coaching in je eigen vertrouwde omgeving: dat kan ook. Via Skype hebben wij contact met elkaar. We praten, jij werkt en van het resultaat van jouw creatieve proces stuur je me de foto’s per e-mail.

E-coaching werkt het beste als je een concrete vraag hebt waaraan je wilt werken. Het is snel en toch waardevol.

Schilder je binnenste buiten!

Intuïtief schilderen, individueel of in een groep.
Gebruik al schilderend je onbewuste weten voor een volgend bewust stapje op weg naar jouw doel.
Meer weten? Informeer bij mij naar de mogelijkheden.